3 - 4 maanden

De beste Pinterest-ideeën voor zintuiglijk spel op de buik

Dit is een goed moment om liggen op de buik te combineren met zintuiglijk spel. Baby’s hebben veel behoefte aan verschillende geluiden, texturen, en voorwerpen om te bestuderen.

Belangrijk: laat je baby alleen onder streng toezicht in de buurt van kleine voorwerpen waarin hij zich kan verslikken, zelfs als hij op deze leeftijd nog niets in zijn mond zou moeten kunnen stoppen.

Je baby begint rond deze leeftijd zijn handen te openen, maar voorwerpen in zijn mond stoppen heeft hij nog niet ontdekt. Dit is het ideale moment om nieuwe speelideeën te proberen: je kunt hem nu nieuwe texturen laten verkennen zonder je zorgen te hoeven maken dat hij zich erin verslikt. Daarom hebben wij Pinterest voor je afgestruind op zoek naar inspiratie! 😉

Dit zijn in deze fase de beste ideeën voor zintuiglijk spel:

  • Zet een pan met water op de grond en laat er het wiebelspeeltje of een paar balletjes in dobberen
  • Zet een ovenplaat met wat verse kruiden erop voor je baby neer om mee te spelen (ondersteun hem met een kussen zoals op bovenstaande foto)
Baby doing tummy time while playing with a bag of ice cubes
In foto: De Play Gym
  • Vul een stevige hersluitbare zak met ijsblokjes en plak de zak met tape vast aan de grond
  • Leg wat droge pasta of bonen op een ovenplaat of dienblad

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 3 - 4 maanden, Zintuiglijk spel, Op de buik spelen, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Grove motoriek, Kinderontwikkeling

Blijf lezen