11 - 12 maanden

De tijdloze Lovevery-pop van biokatoen, gemaakt voor alle kindjes

  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Email Icon

Poppen zijn tijdloos speelgoed. Bijna alle kinderen maken wel een fase door waarin ze niets leuker vinden dan spelen met poppen en zorgen voor poppen. En dat is ook logisch: normaal zijn zij altijd de kleinste en degene waarvoor gezorgd moet worden, en nu mogen zij eens de rol van papa of mama vervullen. Maar misschien wel het belangrijkste aspect van poppen is dat kinderen zich ermee verbonden voelen. Met poppen spelen biedt kinderen een vorm van menselijk contact; iets wat ze niet snel zullen ervaren met andere soorten speelgoed.

Poppen kunnen voor kinderen een soort spiegel zijn, maar het kan wel even duren voordat je kind dit ook zo ervaart. Kinderen kunnen al vanaf 11 of 12 maanden beginnen met een pop eenvoudige zorg geven. Op deze leeftijd is het spelen met poppen een directe weerspiegeling van wat je kind ziet en ervaart. Ze kan de pop bijvoorbeeld toedekken met een dekentje om te gaan slapen, in de poppenwagen leggen om samen door het huis te lopen, of ‘eten’ geven met een speelgoedflesje. Of misschien vindt ze het vooral leuk om op de pop te kauwen – dat kan natuurlijk ook. 😉 Wat poppen zo interessant maakt voor kinderen, is dat ze zichzelf erin kunnen herkennen.

Al op jonge leeftijd leren kinderen twee belangrijke aspecten van de identiteit herkennen: ras en gender. Onze biokatoenen Lovevery-pop is beschikbaar in drie verschillende huidskleuren, zodat je je baby een pop kunt geven die op haar lijkt, of juist een speelmaatje dat er anders uitziet dan zij zelf. Beide opties zijn waardevol voor baby’s, omdat ze ras al op jonge leeftijd beginnen te begrijpen.

We hebben er ook bewust voor gekozen om de pop genderneutraal te maken. De pop heeft geen naam en geen stereotiepe mannelijke of vrouwelijke kenmerken, en kan dus een jongetje, meisje, allebei, of geen van beide zijn. Door de pop zo neutraal mogelijk te maken, geven we kinderen de kans om er vrij mee te spelen en er zelf invulling aan te geven.

Ik hoop oprecht dat kinderen die met onze pop spelen, weten dat ze gesteund worden en geliefd zijn – wie ze ook zijn. Door kinderen de mogelijkheid te bieden om te spelen met speelgoed waarmee ze zich verbonden voelen, geven we ze het vertrouwen dat ze goed zijn precies zoals ze zijn. ❤️

Jessica Rolph signature

Cofounder + CEO
@jessicarolph

Share

  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Email Icon

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 11 - 12 maanden, Identiteit, Problemen oplossen, Sociaal-emotioneel, Kinderontwikkeling

Blijf lezen