7 - 8 maanden

Je baby kan al uit een beker leren drinken!

Ein Baby das mit dem Lovevery Trinkbecher spielt und das Trinken erlernt.

Het klinkt misschien vreemd om een baby een open drinkbeker te geven, maar een open beker is een betere keuze dan een tuitbeker.

Het advies van spraakpathologen en tandartsen is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het drinken uit open bekers (zo gauw als je kind zelfstandig rechtop kan zitten). Uit een open beker drinken helpt je baby om de spieren in de mond te ontwikkelen die nodig zijn om geluid te kunnen maken (en minder te kwijlen).

Door te oefenen met een open drinkbeker leert je baby wat hij, naast de zuigbeweging die hij maakt wanneer hij uit een tuitbeker drinkt of borstvoeding krijgt, met zijn mond moet doen om te kunnen drinken. Hoewel baby’s nog geen water nodig hebben om gehydrateerd te blijven, kan het drinken van een klein beetje water wel helpen om constipatie tegen te gaan. Bovendien leert je baby zo wennen aan de smaak van water.

Zo laat je je baby kennismaken met een open beker:

  • Zodra hij is begonnen met vast voedsel eten, kun je eens proberen een open beker op tafel te zetten tijdens het eten.
  • Begin met een klein laagje water in de beker (maximaal 2 cm) en laat je baby zien hoe jij uit zijn beker drinkt.
  • In het begin wordt er waarschijnlijk nog weinig gedronken, en vindt je baby het misschien interessanter om het water uit de beker te gieten, met de beker op tafel te slaan of de beker op de grond te laten vallen. Helemaal niet erg! In deze fase ontdekt hij gieten, oorzaak en gevolg, inhoud en zwaartekracht. Gelukkig is het maar water. šŸ˜‰
  • De komende maanden begint je baby te begrijpen hoe hij de beker schuin kan houden en het water kan drinken dat in zijn mond terechtkomt.
  • Het is belangrijk dat de voornaamste bron van hydratatie borstvoeding of flesvoeding blijft. Geef je baby dus maximaal 60 ml water per dag.

Rietjesbekers zijn een betere keuze dan tuitbekers: bij het drinken uit een rietjesbeker gebruiken baby’s weer andere spieren dan wanneer ze drinken uit een open beker. Een goede balans is om een rietjesbeker te gebruiken wanneer je niet thuis bent of bang bent dat je baby gaat knoeien, en een open beker aan de eettafel.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 7 - 8 maanden, Communicatie, Eten en drinken, Spraakontwikkeling, Fijne motoriek, Kinderontwikkeling

Blijf lezen