0 - 12 weken

Oefen op de buik liggen met deze 4 makkelijke ideeën

Door regelmatig op de buik te liggen, ontwikkelt je baby de spieren en de coördinatie die nodig zijn om om te rollen, te kruipen, te reiken en te spelen. Wanneer je baby 10 weken oud is, is het al een succes te noemen als hij 2 tot 3 keer per dag 3 tot 5 minuten op de buik ligt. Als je baby moe wordt of gaat huilen, is het tijd om iets anders te gaan doen.

Ligt je baby net graag op de grond? Probeer deze ideeën dan eens:

Op tafel

Woman getting a babies attention while doing tummy time on the kitchen table
In deze foto: Het rinkelend rolspeeltje van de Charmeur Speelkit

Leg je baby op zijn buik op tafel en houd hem goed in de gaten (met een hand op zijn rug of dicht bij hem in de buurt). Voor de baby kan het fijn zijn om jouw gezicht te zien en een ander uitzicht te hebben op de kamer.

Op je borst

Baby doing tummy time on a woman's chest

Leg je baby op zijn buik op je borst met zijn gezicht naar je toe. Praat zachtjes tegen hem om hem aan te moedigen zijn hoofdje op te tillen. Wanneer je baby 2,5 maand is, kan hij zijn hoofdje waarschijnlijk al hoog genoeg optillen om enigszins voor zich uit te kijken (maar nog niet recht vooruit).

Op je bovenbenen

Baby doing tummy time on a woman's lap looking at Black and White cards by Lovevery
In deze foto: De zwart-witte kaartenset van de Charmeur Speelkit

Leg je baby op zijn buik op je bovenbenen en wrijf hem zachtjes over zijn rug. Als jij jouw ene been hoger houdt dan het andere, kan je baby iets meer zien. Laat je baby een afbeelding zien met contrasterende kleuren en beweeg de afbeelding langzaam omhoog, om je baby te stimuleren om zijn hoofdje op te tillen.

Gebruik een gymnastiekbal

Baby doing tummy time on an exercise ball being supported by a woman

Beweeg je baby zachtjes heen en weer op een gymnastiekbal. Deze beweging is nieuw voor je baby, dus het kan zijn dat je dit een aantal keer moet proberen voordat hij het leuk vindt.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 0 - 12 weken, Op de buik spelen, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Grove motoriek, Kinderontwikkeling

Blijf lezen