Ontdek het Lovevery houten stapelspel op de montessori manier

Rond de 18 maanden kan je kind al toe zijn aan het houten stapelspel, waarmee ze steeds hogere torens leert bouwen. En dat is nog niet alles: ze oefent ook volop met nieuwe woorden terwijl zij aan het spelen is. In deze video laten Lovevery-CEO Jessica Rolph en montessorideskundige Jody Malterre zien hoe je je peuter het stapelspel kunt laten ontdekken.
In this post

De Pionier Speelkit
Met deze Speelkit kan je kind experimenteren met oorzaak en gevolg, beide handen tegelijk gebruiken om een taak uit te voeren, en meer te weten komen over een breder scala aan emoties.
Learn moreGeplaatst in 16 - 18 maanden, Rekenen, Montessori, Kinderontwikkeling
Blijf lezen

16 - 18 maanden
De puzzel van puzzelen – zo ziet de voortgang eruit
Puzzels stimuleren de fijne motoriek, de hand-oog coördinatie en het probleemoplossend vermogen. Zo zien de fases voor het oplossen van puzzels eruit voor baby's en peuters.

16 - 18 maanden
Welkom bij De Pionier Speelkit voor 16-18 maanden
Kijk wat de CEO en medeoprichter van Lovevery Jessica Rolph vertelt over De Pionier Speelkit voor je peuter van 16-18 maanden.

16 - 18 maanden
Ontdek het Lovevery houten stapelspel op de montessori manier
In deze video laten Lovevery-CEO Jessica Rolph en montessorideskundige Jody Malterre zien hoe je je peuter het stapelspel kunt laten ontdekken.

16 - 18 maanden
Een andere kijk op mijlpalen: wanneer wacht je af en wanneer niet?
Als je je zorgen maakt over de mijlpalen en ontwikkeling van je peuter, of als je je kind maar blijft vergelijken met anderen, stel jezelf dan eens de volgende vragen.

16 - 18 maanden
Wanneer kan mijn kind een toren van 6 blokken bouwen?
Onderzoeksresultaten bevestigen wat kinderen, ouders en leraren al eeuwenlang weten: spelen met blokken is niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam.

16 - 18 maanden
Het brein van je peuter is nu klaar voor deze 4 concepten
Zwaar en licht, luid en zacht, lang en kort, groot en klein… Het groeiende brein is dol op tegengestelden. Hier zijn een paar leuke manieren om tegengestelden te ontdekken met je peuter.

16 - 18 maanden
Waarom “je hebt zo hard gewerkt” beter is dan “je bent zo slim”
Een "op groei gerichte mindset" leidt tot veerkracht, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen, en leert je kind dat zijn intelligentie, capaciteiten en talenten kunnen groeien naarmate hij meer leert.

16 - 18 maanden
Eerst, daarna, dan – duidelijkheid en structuur voor je peuter
Voor peuters zijn routines juist belangrijk om duidelijkheid en structuur te geven. Het geeft je kind rust om te kunnen voorspellen wat er hierna gaat gebeuren. Leer hoe je routines voor je peuter creëert en volhoudt.

16 - 18 maanden
Tranen zijn niet erg – laat je kind weten dat hij verdrietig mag zijn
Het hoort er nu eenmaal bij: baby's en peuters huilen. Zo kun je je peuter helpen met sterke emoties om te gaan:

16 - 18 maanden
Verzamelen en verplaatsen
Je hebt meer coördinatie en motorische vaardigheden nodig om te lopen terwijl je een voorwerp draagt (of vooruitduwt) dan wanneer je met lege handen loopt. Leer hoe duwen en verplaatsen je peuter ten goede komt.

16 - 18 maanden
Vliegen de ballen je om de oren? Zo help je je peuter nóg leuker met ballen spelen
Gooien, rollen en smijten zijn een natuurlijk onderdeel van het spel van peuters en zijn vroege lessen in oorzaak en gevolg. Hier vind je 6 veilige manieren om te oefenen.

16 - 18 maanden
16 ideeën voor vermaak zonder beeldscherm van Lovevery-CEO Jessica Rolph
Als je ertegenop ziet om met je peuter te reizen, kan de eerste stap naar een minder stressvolle ervaring zijn om je gedachten erover bij te stellen. Hier zijn 16 ideeën om je op weg te helpen.

16 - 18 maanden
Wanneer leert mijn peuter sorteren?
Sorteren is de eerste stap van de basisrekenvaardigheid patronen leren herkennen. Hier vind je enkele manieren om te oefenen met sorteren samen met je peuter.

16 - 18 maanden
Vies worden is juist goed! Leuke speelideeën voor deze fase
Om belangrijke informatie over de wereld uit deze individuele zintuiglijke prikkels te kunnen halen, moeten deze in het brein met elkaar verbonden worden.