11 - 12 maanden

Waarom het goed is om je baby te laten worstelen

Video: Bekijk hoe Jessica baby Hadassah aanmoedigt om obstakels te overwinnen en te krijgen wat ze wil

Als ouders maken we ons continu zorgen: is dat wel veilig? Dat ziet er niet hygiënisch uit. Wat als ze dat in haar mond stopt? Toch laten onderzoeken zien dat er een direct verband bestaat tussen hoeveel vrijheid kinderen hebben om de wereld te verkennen, en hun latere cognitieve vaardigheden.

Veel mogelijkheden krijgen om de echte wereld zonder restricties te verkennen – rondsnuffelen in (veilige) lades en kastjes, zelfstandig eten, buiten spelen op een stapel stenen, ontdekken hoe je iets buiten bereik kunt pakken – is bijzonder nuttig voor het brein van je baby.

We doen zoveel voor onze kinderen: we verschonen hun luiers, bereiden hun eten, stoppen ze in bad – eigenlijk helpen we ze met zo goed als alles. Daardoor vergeten we vaak hoeveel ze al zelf kunnen.

Het voelt misschien gek om een lief klein baby’tje haar eigen probleem op te laten lossen; je instinct is immers om je baby te beschermen en een comfortabel gevoel te geven. Toch help je je baby vaardiger en zelfverzekerder worden wanneer je haar laat worstelen met het pakken van dat speeltje, of het eten met een lepel.

Bekijk in de bovenstaande video hoe de baby worstelt om iets gedaan te krijgen.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 11 - 12 maanden, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Problemen oplossen, Veerkrachtig, Kinderontwikkeling

Blijf lezen