9 - 10 maanden

Zo haal je alles uit het spelen met jullie speelgoed

  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Email Icon

Naarmate de interesses van je baby veranderen, is het leuk om nieuwe manieren te vinden om met speelgoed te spelen.

Onze ideeën om Lovevery-speelgoed nog lang na de babytijd uitdagend te houden:

Insectenvanger (bewaarbusjes met deksels om te ontdekken)

Young child holding up a container that's filled with small plants
In foto: Deksels om te ontdekken van De Ontdekker Speelkit

De bewaarbusjes zijn het ideale speelgoed om mee te nemen tijdens een wandeling in de natuur. Jullie kunnen zelfs op zoek gaan naar insecten en rupsen: de gaatjes in de bodem zorgen ervoor dat de beestjes genoeg zuurstof krijgen.

Eerste woordjes oefenen met de boekjes van Lovevery

De eenvoudige kartonnen boekjes van Lovevery helpen je peuter haar eerste woordjes te oefenen. Ze vindt het geweldig om nieuwe woorden hardop te zeggen en haar nieuwe communicatieve vaardigheden volop in de praktijk toe te passen. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen het boekje ‘Dit ben ik’ lezen, waarbij jij het woord op de eerste pagina noemt en je peuter het tegenovergestelde zegt. Wat zal ze trots zijn als ze haar eerste boekjes kan ‘lezen’!

Bijpassende dekens voor pop en peuter (pop van biokatoen, inbakerdeken)

Baby sitting on the floor holding their Cotton Doll by Lovevery
In foto: Pop van biokatoen van De Denker Speelkit en De Play Gym

Zodra je peuter zo’n twee jaar oud is, kan ze beginnen met verbeeldend spel, zoals vadertje en moedertje spelen. De inbakerdeken heeft het perfecte formaat zodat je peuter haar pop in bed kan stoppen met een dekentje.

Zachte viltballen voor overgooien

De set viltballen is ideaal voor peuters die leren overgooien. Hoe hard een oudere broer of zus ook gooit, deze zachte ballen doen nooit pijn.

Drinkbeker

Drinken uit een open beker tijdens het eten komt de spraakontwikkeling van je baby ten goede. Hier lees je waarom. Als je de eerste beker nog niet gebruikt, is dit een mooi moment om te beginnen!

De magische tissuedoos

Toddler using the Magic Tissue Box by Lovevery with rocks
In foto: De magische tissuedoos van De Aftaster Speelkit

Dit is een grote favoriet bij baby’s én peuters ❤️. Misschien betrap je je baby er wel ineens op dat ze niet alleen tissues, maar ook allerlei nieuwe voorwerpen in de magische doos stopt (balletjes, lepels, ander speelgoed).

Je kunt je baby helpen ontdekken hoe verschillende voorwerpen voelen door het ‘wat is het?’-spelletje te spelen. Ook op de peuterspeelzaal kan deze montessori-activiteit op het programma staan. Het idee is dat je verschillende voorwerpen in de doos stopt zonder dat je kind het kan zien. Moedig je baby aan om in de doos te voelen en te raden wat ze voelt voordat je het laat zien. Oudere baby’s en peuters zijn dol op dit spel!

Geheime verzameling (knisperzakje)

Het knisperzakje is een uitkomst vanaf het moment dat je je peuter betrapt op verschillende ‘verzamelingen’ van voorwerpen rondom het huis. Bakjes en zakjes blijven voor oudere baby’s en peuters nog lang fascinerend.

Stapelringen met koker

Rond de leeftijd van 15 maanden kan je kind het opstapelen van ringen onder de knie krijgen. Eerst vindt ze vooral het uit elkaar halen interessant, maar later begint ze ook de toren in elkaar te zetten en de ringen op te stapelen.

Passen, stapelen, en fijne motoriek (stapelbare druppelbekertjes en bewaarbusjes)

Young child playing with the Drop and Match Dot Catcher by Lovevery
In foto: Stapelbare druppelbekertjes van De Onderzoeker Speelkit
Young child putting a top on a Little Grip Canister from Lovevery
In foto: Bewaarbusjes van De Ontdekker Speelkit

Het is voor twee- en driejarigen een uitdaging om uit te vogelen hoe ze de druppelbekertjes moeten laten passen en kunnen opstapelen. Ook de bewaarbusjes laten passen is een flinke uitdaging. Met veel oefening van de fijne motoriek zal je peuter erin slagen om de deksels op de bewaarbusjes te doen. Begin met de blauwe deksel met handvat (deze is het makkelijkst voor je kind) en ga daarna verder met de paarse klikdeksel en vervolgens met de groene schroefdeksel.

Eerste blokken

Tussen de 18 en 22 maanden is je peuter klaar voor een volgende uitdaging: torens bouwen met vier blokken. Klik hier om te lezen waarom je baby minder geneigd is om met blokken te spelen als je er al vroeg te veel van aanbiedt.

Fotoalbum (zacht boekje en kaarthouders)

Je kunt het zachte boekje en de staande kaarthouder personaliseren door er foto’s van familie en vrienden in te stoppen (printgrootte 13 x 18 cm). Dit is een leuke manier om je baby te omringen met familieleden en vrienden, zeker wanneer ze hen niet zo vaak ziet.

Share

  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Email Icon

Author

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Posted in: 9 - 10 maanden, Speeltijd & activiteiten, De Speelkits, Kinderontwikkeling

Keep reading