Zo haal je alles uit het spelen met jullie speelgoed

Naarmate de interesses van je baby veranderen, is het leuk om nieuwe manieren te vinden om met speelgoed te spelen.
Onze ideeën om Lovevery-speelgoed nog lang na de babytijd uitdagend te houden:
Insectenvanger (bewaarbusjes)

De bewaarbusjes zijn het ideale speelgoed om mee te nemen tijdens een wandeling in de natuur. Jullie kunnen zelfs op zoek gaan naar insecten en rupsen: de gaatjes in de bodem zorgen ervoor dat de beestjes genoeg zuurstof krijgen.
Eerste woordjes oefenen met de boekjes van Lovevery
De eenvoudige kartonnen boekjes van Lovevery helpen je peuter haar eerste woordjes te oefenen. Ze vindt het geweldig om nieuwe woorden hardop te zeggen en haar nieuwe communicatieve vaardigheden volop in de praktijk toe te passen. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen het boekje ‘Dit ben ik’ lezen, waarbij jij het woord op de eerste pagina noemt en je peuter het tegenovergestelde zegt. Wat zal ze trots zijn als ze haar eerste boekjes kan ‘lezen’!
Bijpassende dekens voor pop en peuter (pop van biokatoen, inbakerdeken)

Zodra je peuter zo’n twee jaar oud is, kan ze beginnen met verbeeldend spel, zoals vadertje en moedertje spelen. De inbakerdeken heeft het perfecte formaat zodat je peuter haar pop in bed kan stoppen met een dekentje.
Zachte viltballen voor overgooien
De set viltballen is ideaal voor peuters die leren overgooien. Hoe hard een oudere broer of zus ook gooit, deze zachte ballen doen nooit pijn.
Drinkbeker
Drinken uit een open beker tijdens het eten komt de spraakontwikkeling van je baby ten goede. Hier lees je waarom. Als je de eerste beker nog niet gebruikt, is dit een mooi moment om te beginnen!
De magische tissuedoos

Dit is een grote favoriet bij baby’s én peuters ❤️. Misschien betrap je je baby er wel ineens op dat ze niet alleen tissues, maar ook allerlei nieuwe voorwerpen in de magische doos stopt (balletjes, lepels, ander speelgoed).
Je kunt je baby helpen ontdekken hoe verschillende voorwerpen voelen door het ‘wat is het?’-spelletje te spelen. Ook op de peuterspeelzaal kan deze montessori-activiteit op het programma staan. Het idee is dat je verschillende voorwerpen in de doos stopt zonder dat je kind het kan zien. Moedig je baby aan om in de doos te voelen en te raden wat ze voelt voordat je het laat zien. Oudere baby’s en peuters zijn dol op dit spel!
Geheime verzameling (knisperzakje)
Het knisperzakje is een uitkomst vanaf het moment dat je je peuter betrapt op verschillende ‘verzamelingen’ van voorwerpen rondom het huis. Bakjes en zakjes blijven voor oudere baby’s en peuters nog lang fascinerend.
Ringentoren
Rond de leeftijd van 15 maanden kan je kind het opstapelen van ringen onder de knie krijgen. Eerst vindt ze vooral het uit elkaar halen interessant, maar later begint ze ook de toren in elkaar te zetten en de ringen op te stapelen.
Passen, stapelen, en fijne motoriek (stapelbare druppelbekertjes en bewaarbusjes)


Het is voor twee- en driejarigen een uitdaging om uit te vogelen hoe ze de druppelbekertjes moeten laten passen en kunnen opstapelen. Ook de bewaarbusjes laten passen is een flinke uitdaging. Met veel oefening van de fijne motoriek zal je peuter erin slagen om de deksels op de bewaarbusjes te doen. Begin met de blauwe deksel met handvat (deze is het makkelijkst voor je kind) en ga daarna verder met de paarse klikdeksel en vervolgens met de groene schroefdeksel.
Eerste blokken
Tussen de 18 en 22 maanden is je peuter klaar voor een volgende uitdaging: torens bouwen met vier blokken. Klik hier om te lezen waarom je baby minder geneigd is om met blokken te spelen als je er al vroeg te veel van aanbiedt.
Fotoalbum (zacht boekje en kaarthouders)
Je kunt het zachte boekje en de staande kaarthouder personaliseren door er foto’s van familie en vrienden in te stoppen (printgrootte 13 x 18 cm). Dit is een leuke manier om je baby te omringen met familieleden en vrienden, zeker wanneer ze hen niet zo vaak ziet.
In this post

De Waarnemer Speelkit
Deze Speelkit helpt je baby om nieuwe hersenverbindingen te leggen door middel van contrastrijke afbeeldingen en zwart-witte wantjes.
Learn more
De Charmeur Speelkit
Deze Speelkit is ontworpen voor je baby om te gaan ontdekken met de mond, ogen en handen terwijl zijn persoonlijkheid zich steeds meer ontwikkelt en zijn sociale bewustzijn groeit.
Learn more
De Aftaster Speelkit
Deze Speelkit helpt je baby de wereld om zich heen te onderzoeken, terwijl hij probeert dichterbij te komen bij alles wat er interessant uitziet of aantrekkelijk klinkt.
Learn moreGeplaatst in 9 - 10 maanden, Speeltijd & activiteiten, De Speelkits, Kinderontwikkeling
Blijf lezen

9 - 10 maanden
De indrukwekkende encyclopedie in het brein van je baby
Je baby leert het meest wanneer hij wordt blootgesteld aan alledaagse voorwerpen en gebeurtenissen. Hier zijn enkele manieren om hem te helpen zijn intelligentie te ontwikkelen.

9 - 10 maanden
Ja, je kunt ook té veel blokken hebben!
Blokken zijn een krachtig leermiddel voor baby's, maar deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling raden aan om het aantal blokken dat je aan je baby geeft te beperken. Lees hier waarom.

9 - 10 maanden
Waarom kokers en bakjes zo belangrijk zijn voor je baby
Je baby begint te begrijpen dat voorwerpen door een buisje heenvallen, maar in een bakje blijven zitten. Ontdek hoe de Lovevery koker deze ervaring versterkt.

9 - 10 maanden
Het beste speelgoed is soms helemaal geen speelgoed
Soms kan een alledaags voorwerp net zo interessant en leuk zijn voor je baby als speelgoed. Ontdek hoe je je baby kunt laten kennismaken met de "speeltjes" die je al in huis hebt.

9 - 10 maanden
De fascinerende kracht en eenvoud van een montessori-ei
Met het Lovevery houten eierdopje oefent je baby om beide kanten van het lichaam tegelijk te gebruiken, deze vaardigheid gebruikt hij later ook om andere dingen te leren, zoals zichzelf aankleden.

9 - 10 maanden
Zo haal je alles uit het spelen met jullie speelgoed
De interesses van je baby veranderen, maar dat betekent niet dat je altijd nieuw speelgoed hoeft te kopen om je baby geïnteresseerd te houden. Hier vind je nieuwe manieren om met bekende speeltjes te spelen.

9 - 10 maanden
Je baby helpen kruipen (en hoe je ervoor zorgt dat ze blijft kruipen)
Kinderergotherapeut Rachel Coley legt uit waarom kruipen van essentieel belang is voor baby's, en wat er kan gebeuren als baby's deze fase overslaan.

9 - 10 maanden
Zelfstandig eten stimuleert de ontwikkeling van de fijne motoriek
Je baby leert de pincetgreep te gebruiken om voorwerpen op te pakken. Ontdek waarom puffsnacks de favoriete (veilige) manier van uw baby kunnen zijn om hun nieuwe motorische vaardigheden te oefenen.

9 - 10 maanden
Zo simpel, maar zo leuk! 5 nieuwe speelideeën met dekens
Blankets can help your baby learn about object permanence, shape, and balance. Hier vind je enkele leuke en eenvoudige manieren om te spelen met dekens.