9 - 10 maanden

Zo simpel, maar zo leuk! 5 nieuwe speelideeën met dekens

Een paar nieuwe ideeën om te spelen met een deken:

Uit het zicht, maar niet weg

Gebruik een deken om je baby te helpen begrijpen dat voorwerpen of mensen niet verdwijnen als hij ze niet meer kan zien.

Wikkel, terwijl je baby toekijkt, een speeltje losjes in een deken, en kijk of het je baby lukt om het speeltje te vinden.

Een leuke variatie op kiekeboe: bedek je hoofd met een deken en vraag “waar ben ik?”. Leun naar voren en kijk of je baby de deken van je hoofd kan trekken.

Sommige dingen veranderen van vorm

Je kunt je baby ook laten zien hoe zachte dingen van vorm kunnen veranderen. Stop de deken in een grote kom of mand en kijk of het hem lukt om zijn handen te coördineren en de deken eruit te trekken.

De deken als hulpmiddel

Leg het favoriete speeltje van je baby op de deken en laat zien hoe je de deken naar je toe trekt om het speeltje dichterbij te krijgen. Kijk of je baby het ook eens zelf wil proberen. De meeste baby’s beginnen dit concept toe te passen tussen de 8 en 10 maanden.

Maak een ritje

Baby sitting on a swaddle being pulled on a wood floor

Geef je baby een ritje door hem op de deken te laten zitten terwijl jij hem voorzichtig over de vloer trekt. Dit is niet alleen leuk, maar ook een hele goede manier om te oefenen met evenwicht bewaren terwijl hij zit.

Speel dekentje-trekken

Kijk of je baby aan één kant van de deken gaat trekken als jij aan de andere kant trekt. Misschien moet je dit eerst even aan je baby demonstreren met een ouder broertje of zusje of een andere volwassene. Met dit spelletje werkt je baby aan zijn evenwicht en kracht.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 9 - 10 maanden, Oorzaak en gevolg, Objectpermanentie, Speeltijd & activiteiten, De Speelkits, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Kinderontwikkeling

Blijf lezen