‘Zwemt’ je baby al op de buik?

De komende maanden leert je baby waarschijnlijk zitten. Ook dan is het belangrijk dat ze veel op haar buik blijft spelen om de spieren te ontwikkelen die ze nodig heeft om eerst te leren kruipen en later te leren lopen.
Fases van op de buik spelen en manieren om er meer uit te halen:
Als je baby tijdens het liggen op de buik al wel haar hoofd en borst optilt, maar nog geen gewicht op haar handen zet met haar ellebogen uitgestrekt (zoals op de onderstaande afbeelding), kun je haar de volgende activiteiten eens laten proberen:

- Leg je baby met gebogen armen op haar buik, waardoor ze op haar onderarmen leunt.
- Je kunt ook een handdoek of kussen onder je baby leggen, zodat ze makkelijker op haar armen kan leunen.
- Ga op de grond zitten en leg je baby horizontaal op je schoot met haar armen aan één kant op de grond en haar benen aan de andere; laat zien hoe je ballen in het ballendoosje laat vallen terwijl ze op haar onderarmen leunt. Probeer haar armen naar voren te houden en haar heupen omlaag.
- Stimuleer je baby om zich tijdens het liggen op de buik omhoog te duwen door bellen te blazen, met het rinkelend rolspeeltje te rinkelen of haar favoriete speeltje boven haar hoofd te houden.
Als je baby zich afzet met haar armen maar nog niet in andere richtingen draait als ze op haar buik ligt (deze fase wordt ook wel ‘zwemmen’ genoemd), probeer dan de volgende speelideeën eens:

- Leg je baby in een rompertje op een gladde vloer (dus niet op een kleed of deken) zodat ze met haar huid op de vloer meer grip krijgt.
- Leg haar op haar buik en leg speeltjes in een halve cirkel om haar heen, net binnen handbereik als ze een stukje draait. Leg de speeltjes nadat ze er even mee heeft gespeeld wat verder weg om de beweging te stimuleren.
Als je baby ‘zwemt’ op de buik maar nog geen bewegend speeltje kan pakken, kun je deze speelideeën eens proberen:

- Leg het wiebelspeeltje op een harde vloer, net buiten handbereik van je baby.
- Geef het speeltje een zetje om je baby te laten zien hoe het beweegt.
- Uiteindelijk zal het haar zelf lukken om het wiebelspeeltje een zetje te geven en te pakken. 🙂

Speelkits
Een abonnement op het innovatieve, bekroonde speelgoed abonnement voor baby en peuter biedt educatief speelgoed in elke nieuwe ontwikkelingsfase.
Learn more
De Play Gym
Geef je baby de beste start met de interactieve Lovevery Play Gym. Een babygym en speelkleed om zintuigen, motoriek, taal, en nog meer te ontwikkelen!
Learn moreGeplaatst in 5 - 6 maanden, De Play Gym, De Speelkits, Op de buik spelen, Grove motoriek, Kinderontwikkeling
Blijf lezen

0 - 12 weken
3 - 4 maanden
5 - 6 maanden
7 belangrijke elementen voor een door Montessori geïnspireerde kinderkamer
Een door Montessori geïnspireerde kinderkamer moet eenvoudig en rustgevend zijn. We hebben 7 van onze favoriete artikelen verzameld om je te helpen er een te ontwerpen die bij je baby past.

5 - 6 maanden
‘Zwemt’ je baby al op de buik?
Je baby heeft veel tijd op de buik nodig om spierkracht op te bouwen voor het kruipen. Hier vind je de verschillende fases van op de buik liggen en spelen, en leuke ideeën om er het beste van te maken.

5 - 6 maanden
Welkom bij De Aftaster Speelkit voor 5-6 maanden
Kijk wat de CEO en medeoprichter van Lovevery Jessica Rolph vertelt over De Waarnemer Speelkit voor je baby van 5-6 maanden.

5 - 6 maanden
Activiteiten voor de ontwikkeling van baby’s van 5 tot 6 maanden
Baby's van 5 tot 6 maanden proeven, voelen en verkennen alles met de mond wat binnen handbereik komt.

5 - 6 maanden
De grote verandering in het zicht van je baby
Het gezichtsvermogen van je baby verandert snel in de eerste weken van zijn leven. Hier zijn vier manieren om het zicht van je baby te helpen ontwikkelen.

5 - 6 maanden
Bijten en de spraakontwikkeling (ze hebben met elkaar te maken!)
Door voorwerpen in de mond te stoppen, legt je baby een stevige basis voor zijn spraak- en zintuiglijke ontwikkeling. Ontdek welke voorwerpen je baby veilig met zijn mond kan ontdekken.

5 - 6 maanden
Het is net magie!
Spelen met de magische tissuedoos is een geweldige manier voor je baby om te leren over het legen en (later) vullen van bakjes.

5 - 6 maanden
Omrollen maar! (en alles wat je erover moet weten)
Je baby leert waarschijnlijk eerder van haar buik naar haar rug omrollen dan andersom. Ontdek wanneer baby's ongeveer beginnen met rollen.

5 - 6 maanden
Het duurt maar even, maar levert zóveel op
Boeken laten je baby kennismaken met nieuwe woorden, rijm, ritme, en nieuwe taalstructuren. Dit is wat je kunt verwachten van lezen op deze leeftijd.

5 - 6 maanden
Je baby leert zitten! En nu?
Hoewel babystoeltjes handig zijn, kan je baby in een stoeltje niet ervaren hoe zijn gewicht verplaatst wanneer hij één kant op beweegt. Ontdek hoe je je baby kunt laten oefenen met rechtop zitten.

5 - 6 maanden
Dit is het hele eerste jaar de favoriete bezigheid van je baby
Jessica Rolph, de CEO van Lovevery, laat zien hoe je langzaam kunt praten tijdens een rondleiding door het huis - de favoriete activiteit van je baby in het eerste jaar.

5 - 6 maanden
Spelenderwijs schoppen helpt je baby omrollen
Door middel van schoppen ontwikkelt je baby cruciale motorische vaardigheden. Leer waarom je baby schopt en hoe je hem kunt aanmoedigen om hiermee te oefenen.

0 - 12 weken
3 - 4 maanden
5 - 6 maanden
5 leuke manieren om met je baby te spelen – 4 tot 12 weken
Je lieve baby is verzadigd, uitgerust en klaarwakker. Wat nu? Hier zijn een paar eenvoudige ideeën voor de eerste speelmomenten met je baby.