Activiteiten voor de ontwikkeling van baby’s van 5 tot 6 maanden

Baby practicing tummy time while looking at a Wobbler on a baking sheet with water in it

Met sensorisch spel verkennen baby’s de wereld om zich heen en maken ze belangrijke verbindingen in hun brein. Baby’s van 5 tot 6 maanden proeven, voelen en verkennen alles met de mond wat binnen handbereik komt ❤️

5 leuke activiteiten om met je baby te doen

Bakblik met water en het Wiebelspeeltje

Vul een bakblik of ondiepe pan met water en leg er een drijvend voorwerp of speeltje in. Onze favoriet is ons Wiebelspeeltje dat uit zichzelf beweegt. Een bewegend speeltje pakken is een moeilijke, maar spannende bezigheid.

Eerst moeten de ogen van je baby het voorwerp volgen. Dan moet haar brein uitvogelen hoe ze het gaat pakken en wanneer ze het pakt. Je baby heeft al haar spierkracht in de nek, rug en schouders nodig om naar het wiebelspeeltje te reiken en het te pakken. Dit is een inspannende oefening voor haar brein en haar lichaam 😉

Waarom met water? Dat stimuleert meer zintuigen en moedigt het brein van je baby aan om de ogen te focussen.

Wasmand met linten

Voor deze makkelijke activiteit bevestig je een paar verschillende linten aan een wasmand. Je baby vindt het superleuk om de verschillende kleuren, groottes en texturen te verkennen.

Ballonnen schoppen

Rond 5 maanden begint je baby door te krijgen dat haar benen en voeten van haar zijn. Wanneer ze schopt, leert ze dat haar lichaam geluiden of bewegingen maakt. Bij deze leuke activiteit schopt ze tegen een ballon om de grove motoriek te ontwikkelen.

Bind twee met helium gevulde ballonnen losjes rond de enkels van je baby, en moedig haar aan om te schoppen door haar benen voor haar te bewegen. Omdat ze haar kin op de borst moet duwen om haar benen en voeten te zien, bouwt je baby belangrijke spierkracht op. Die heeft ze nodig om van haar rug op haar zij te rollen en uiteindelijk om te rollen van haar rug naar de buik.

Sensorisch zakje

Je kunt ziplock zakjes hergebruiken voor allerlei sensorische activiteiten zonder dat het rommel maakt. Vul een zakje met ijsblokjes en een beetje water en plak de randen met schilderstape op de vloer of op een tafel.

Andere dingen die je in het sensorische zakje kunt doen:

  • Haargel en pompons
  • Olie, water en voedingskleurstof
  • Bloem, water en voedingskleurstof
  • Pompoenzaadjes
  • Water en waterkralen
  • Verf

Sensorische fles

Terwijl ze de fles pakt en rolt, staart je baby geboeid naar de kleuren die veranderen en naar alles wat zich in de fles beweegt.

Vul een doorzichtige plastic fles met water, olie en voedingskleurstof. Doe voor hoe je de fles beweegt om je baby te laten zien hoe de kleuren veranderen. Lijm de dop vast op de fles voor extra veiligheid.

Andere dingen die je in de sensorische fles kunt doen:

  • Kralen, knopen of pompons in verschillende soorten en kleuren
  • Droge pasta
  • Plastic mini-eitjes, water en glitter
  • Water en waterkralen
  • Droge rijst en bonen

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 5 - 6 maanden, Kinderontwikkeling

Blijf lezen