0 - 12 weken

Je nieuwe baby herkent je op geur en geluid

In de eerste weken na de geboorte gebruiken baby’s hun reuk- en gehoorzin om hun meest nabije personen te herkennen. Omdat het gezichtsvermogen van je baby zich nog moet ontwikkelen, kan het iets langer duren voor ze je gezicht herkent.

Hoe en wanneer herkenning begint

Op geluid Baby’s herkennen de stem van hun biologische moeder al voor de geboorte. Na de geboorte herkennen ze al snel de stem van de belangrijkste verzorger. De taalontwikkeling van baby’s begint met het herkennen van stemmen. Het horen van een vertrouwde stem (ook opgenomen) activeert de spraakverwerkingsfunctie in hun brein.

Op geurNet als met geluid, krijgt ook de reukzin van je baby een voorsprong in de baarmoeder , waar ze het vruchtwater van haar moeder ruikt (en proeft). Na de geboorte herkent ze de geur van haar belangrijkste verzorger al binnen een paar dagen – haar favoriete geur.

Op zicht Het duurt minstens een paar weken en soms wel twee maanden voor een baby haar belangrijkste verzorger op het zicht herkent. In het begin kunnen baby’s slechts 20 tot 30 cm van zich af zien, dus houd haar gezicht vlak bij het jouwe. ❤️ Het vermogen van je baby om mensen op zicht te herkennen wordt beter naarmate ze ouder wordt. Sommige onderzoeken beweren zelfs dat baby’s van 6 maanden veel beter zijn dan volwassenen om gezichten in een menigte te herkennen!

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 0 - 12 weken, Visuele ontwikkeling, Kinderontwikkeling

Blijf lezen