7 - 8 maanden

Spetteren en spelen met water en ijsblokjes

Een wastafel, een badje, een zachtjes druppende tuinslang of een kom op de grond – de mogelijkheden voor spelen met water zijn eindeloos, en baby’s vinden ze allemaal fantastisch!

Waar je baby ook intens van kan genieten: spelen met ijsblokjes. In dit stadium begint je baby te ontdekken dat sommige dingen hetzelfde blijven, sommige dingen lijken te veranderen maar toch hetzelfde blijven (zoals jij in je 😎), en sommige dingen echt veranderen – zoals ijsblokjes die smelten en water worden.

Zorg wel dat je je baby goed in de gaten houdt wanneer er water en ijsblokjes in de buurt zijn.

Enkele ideeën om met water en ijsblokjes te spelen:

  • Laat je baby spelen met de smeltende ijsblokjes op een bakplaat of in een kom.
  • Nóg leuker: voeg ook eens een paar druppeltjes voedingskleurstof toe tijdens het maken van je ijsblokjes. Nóg leuker: voeg ook eens een paar druppeltjes voedingskleurstof toe tijdens het maken van je ijsblokjes.
Woman giving a baby a bath in the bathroom sink
  • De wastafel is ook een leuke plek, want daar kan je baby met jou én met de baby in de spiegel spelen. 😉
  • Je kunt je baby ook in de spoelbak in de keuken zetten met zachtjes stromend warm water, zodat hij kan genieten van het gevoel van het gladde materiaal en het druppelende water.
Baby playing with a plastic bag filled with ice cubes
In foto: De Play Gym

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 7 - 8 maanden, Speeltijd & activiteiten, Zintuiglijk spel, Spelen met water, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Kinderontwikkeling

Blijf lezen