0 - 12 weken

Dé tip voor jonge baby’s van deze deskundige mama

6 positions with a baby's head being rotated by a woman's hand

De meeste pasgeboren baby’s kunnen hun hoofd nog niet naar voren houden. Waarschijnlijk zie je dat het hoofd van je baby automatisch een kant op beweegt. Door hun vertrouwde positie in de baarmoeder geven baby’s er ook na de geboorte vaak de voorkeur aan om hun hoofd naar één kant te draaien.

Ergotherapeuten adviseren om het hoofd van je baby regelmatig naar de andere kant te draaien om afplatting en stijve nekspieren te voorkomen.

Het hoofd van je baby veilig en voorzichtig draaien doe je zo:

  • Draai het hoofd van je baby regelmatig naar de andere kant als ze in een wandelwagen zit, op haar buik ligt, wakker op haar rug ligt, of wanneer je haar vast hebt.
  • Als je merkt dat je baby altijd dezelfde kant op kijkt, leg haar dan voorzichtig zo neer dat ze de andere kant op kijkt en geef haar een zwart-witte afbeelding om naar te kijken.
  • Forceer het niet als haar hoofdje niet goed meebeweegt. Als je je hier zorgen over maakt, neem dan contact op met het consultatiebureau (NL) of Kind en Gezin (BE).

De Amerikaanse Rachel Coley is pediatrisch ergotherapeut gespecialiseerd in de neurologische ontwikkeling van jonge kinderen. Hier kun je haar instructievideo bekijken waarin ze laat zien hoe je het hoofdje van je baby veilig kunt draaien.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 0 - 12 weken, Grove motoriek, Visuele ontwikkeling, Kinderontwikkeling

Blijf lezen