Onze favoriete cadeaus voor de eerste verjaardag van je baby

De eerste verjaardag van je peuter is een goed moment om stil te staan bij hoeveel hij is gegroeid: van kleine baby die de hele wereld nog moet ontdekken, tot het kleine karaktertje dat je in de afgelopen twaalf maanden hebt leren kennen 🙂

Een kind van 1 jaar onthoudt nooit hoeveel cadeaus hij voor zijn eerste verjaardag krijgt, en er zijn een heleboel andere manieren om deze dag te vieren. Het liefst wil hij gewoon bij jou zijn ❤️ Als je je peuter toch een speciaal cadeau (of meer) wilt geven op zijn grote dag, of als een kennis of familielid om cadeau-ideeën vraagt, dan heeft deze lijst misschien wat je zoekt.

Hier zijn 15 van onze favoriete cadeau-ideeën voor je 1-jarige kind:

Knutselartikelen

De tekenkunsten van je peuter veranderen van de eerste vage strepen in duidelijke, rondere krabbels. Dikke waskrijtjes, stoepkrijtjes en verfkwasten zijn geweldige hulpmiddelen die de fijne motoriek ontwikkelen.

Bellenblaasmachine

Bellen blazen heeft iets magisch voor baby’s en peuters – proberen ze door te prikken is een leuk spelletje! Een bellenblaasmachine doet het altijd goed, of je nu een feestje geeft of gewoon een middag fijn buiten speelt.

Lidmaatschap van lokale attracties

Dierentuinen, kindermuseums en indoor speelparadijzen zijn heel leuk, maar meestal ook duur—vooral als je je bezoek om wat voor reden dan ook eerder moet afbreken 🙃 Met een lidmaatschap of abonnement kun je zo lang of zo kort blijven als je wilt, zonder het gevoel dat je geld weggooit aan een dagticket.

Door Montessori geïnspireerde Speelkast

Onderzoek toont aan dat als je speelgoed rouleert, het langer blijft boeien en meer betrokken, zinvoller spel bevordert. Met onze twee-in-een Speelkast heb je deze voordelen in huis, plus een verborgen opbergruimte om de speelruimte van je kind overzichtelijk te houden.

Leertoren

Je 1-jarige kind wil graag weten wat je allemaal in de keuken doet en is misschien zover dat hij je kan helpen. Met een leertoren staat je kind op werkbladhoogte en kun je hem ‘echte’ spullen geven om te verkennen, zoals maatbekers, gardes en houten lepels.

Nieuwe schoenen

Het maakt in deze fase niet uit hoe je kind zich vooruit beweegt, maar zorg er altijd voor dat zijn schoenen comfortabel, licht en flexibel zijn.

Duwspeelgoed

Als je 1-jarige peuter eenmaal kan staan en lopen, is hij constant op de been 🙂 Als hij nog niet zover is, kan hij met een kar of poppenwagen oefenen om hem alleen aan het lopen te krijgen. Het gewicht van een favoriete knuffel of de Pop van biokatoen geeft dan net iets meer stabiliteit.

Rijdend speelgoed

Zoals je vast hebt gemerkt, zit je 1-jarige kind zelden stil. Met rijdend speelgoed kan hij het hele jaar door zijn nieuw ontdekte bewegingsvrijheid benutten, zowel binnen als buiten.

Speeltunnel

Door deze kleurrijke tunnel kruipen is een leuke manier om de grove motoriek van je kind te ontwikkelen, wat het lopen ondersteunt. En terwijl hij de tunnel van binnen verkent, kun je een spelletje kiekeboe spelen door je gezicht eerst bij de ene en dan bij de andere uitgang te laten zien ❤️

Watertafel

Sensorisch spel is een heel goede manier om de hersenontwikkeling van je kind te stimuleren, maar kan nogal wat rommel veroorzaken 🙃 Met een watertafel blijven materialen als water, zand en zelfs modder netjes in de bakken, die je na het spelen makkelijk kunt verwijderen om schoon te maken.

Spaarfonds

Of je nu geld opzij zet voor de peuterspeelzaal, de universiteit of iets daar tussenin, investeren in de opleiding van je kind is een cadeau waar hij tot ver na zijn eerste verjaardag voordeel van zal hebben.

Foam speelmat

Foam speelmatten bieden een stevige ondergrond om op te spelen, zijn makkelijk schoon te maken en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen zodat je er makkelijk een kunt vinden die bij jou in huis past.

Klimrek

Nu hij gaat lopen, rennen en klimmen, biedt een klimrek precies de juiste uitdagingen voor je kind. Je kunt er ook accessoires bij kopen die het klimrek in een glijbaan veranderen of zelfs een berg om thuis te beklimmen.

Zachte speelblokken

De speelblokken zijn zachte, stevige kussens waarmee je een fort kunt bouwen of een hindernisbaan opzet. Zet de speelblokken steeds anders neer en creëer nieuwe en uitdagende manieren voor je groeiende peuter om zijn grove motoriek te ontwikkelen. Of combineer de blokken met een klimrek of de speeltunnel van Lovevery voor nog meer speelplezier.

Instrumenten

Peuters vinden het leuk als ze een effect op hun omgeving hebben—vooral met harde geluiden 🙃 Een muziekinstrument haakt in op deze nieuwe interesse in oorzaak en gevolg, en ondersteunt tegelijkertijd de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 11 - 12 maanden, mijlpalen, Verjaardag, Kinderontwikkeling

Blijf lezen