11 - 12 maanden

Waarom dagelijkse taken, zoals de was doen, belangrijk zijn voor je kind

Het leven is druk; dat begrijpen we volkomen. We zouden het liefst allemaal alle tijd van de wereld hebben om met onze kinderen te spelen en te ontdekken, maar de was moet gedaan worden, de boodschappen belanden niet vanzelf in de koelkast, we hebben deadlines op het werk, en ook nog een sociaal leven als volwassene.

Het goede nieuws: door je baby te betrekken bij deze dagelijkse taakjes, leert hij belangrijke lessen én kun jij meteen iets van je to-do lijstje afstrepen.

Dit betekent niet dat je je baby er simpelweg naast moet zetten; het is belangrijk om je baby echt bij de dagelijkse taken te betrekken door te vertellen en te laten zien wat je aan het doen bent. Jessica Rolph, mede-oprichter van Lovevery en moeder van 3 kinderen, laat zien hoe zij dit aanpakt met haar kleintje.

Wanneer je je baby betrekt bij wat je aan het doen bent, leert hij nuttige informatie een plekje geven en verbanden te leggen met bredere concepten. Hierdoor leert hij op een meer geavanceerde manier nadenken.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 11 - 12 maanden, Oorzaak en gevolg, Communicatie, Rondleidingen door het huis, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Kinderontwikkeling

Blijf lezen