Dit moet je volgens experts weten over inbakeren

Baby laying down wrapped in an organic cotton swaddle by Lovevery

Door je baby in te bakeren, voorkom je dat hij overprikkeld wordt door zijn beweeglijke ledematen (ook wel de ‘schrikreflex’ genoemd). Heeft je baby het niet nodig om ingebakerd te worden? Dan is dat natuurlijk ook prima. De ene baby heeft andere behoeften dan de andere.

*Let op: overleg voor het inbakeren altijd met je kraamverpleegkundige, je huisarts, of het consultatiebureau en vraag een deskundige om met je mee te kijken om ervoor te zorgen dat je je baby correct inbakert. Wanneer inbakeren niet correct wordt gedaan, kan het gevaarlijk zijn voor baby’s.

Tips van experts om je baby goed en veilig in te bakeren voor de ontwikkeling:

  • Inbakeren is alleen bedoeld voor slapende baby’s of om onrustige baby’s te kalmeren; het is ook belangrijk dat je baby veel tijd op de grond doorbrengt zodat hij al zijn ledematen vrijelijk kan bewegen
  • Stop je baby vooral rond de armen wat steviger in (de benen en heupen moeten kunnen bewegen)
  • Sommige baby’s vinden het fijner om zo ingebakerd te worden dat ze hun handen nog kunnen gebruiken
  • Gebruik een lichte stof, zoals biologische mousseline, zodat je baby het niet te warm krijgt
  • Zorg dat de bovenkant van het dekentje het gezicht van je baby niet bedekt
  • Controleer of de borst van je baby ruimte heeft om te ademen; dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby niet te strak ingebakerd is
  • Stop met inbakeren voordat je baby op zijn buik of zij leert rollen (de meeste baby’s leren van hun rug op hun zij rollen rond de 4 tot 5,5 maanden)

Belangrijk: leg je baby als hij gaat slapen op een plat oppervlak op zijn rug (dus niet in een schommeltje of babystoel). Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. It is so important for development.

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 0 - 12 weken, Op de buik spelen, Rollen, Routine, Kinderontwikkeling

Blijf lezen